Van Aert rijdt zichzelf halfdood de geschiedenis in

Vandaag mag hij het eindelijk een keer voor eigen rekening proberen.

Heerlijk om tien zien hoe onze Vlaamse crosser de bergen oprijdt, maar ook oh-zo pijnlijk. Wat als hij voor zichzelf zou mogen rijden? Wel, vandaag mag het een keertje. De kempenaar krijgt van Jumbo-Visma carte blanche. Spurt maar eens Woutje.

Toch doet dat menig wielerliefhebber pijn. We weten en we zien dat Wout meer is dan een spurter. Gisteren, op 3,4 kilometer van de top van Orcières-Merlette, legde hij zijn handen op het stuur, duwde door en trok het peloton met een verschroeiend tempo de berg op. Van Aert trapte een wattage die nooit rond de 450 en meestal rond de 500 watt zat. Stap een keer op je fitness-bike en probeer eens 400 watt te duwen, dan weet je waarover we spreken. Twee steile moeilijke kilometers lang, trok hij het uitgedunde peleton naar boven.

Reken maar dat hij ze één voor één pijn heeft gedaan. Ploegmaat Roglic maakte het keurig af. Dankuwel Woutje. Iedereen in het peleton weze gewaarschuwd. Maar nog het sterkst van al is nog dat Wout van Aert het vandaag in de spurt mag proberen. De bergeit zal het dan opnemen tegen Ewan, Matthews, Sagan. Stuk voor stuk eenzijdig getalenteerde renners die gisteren als sukkelaars over de streep kwamen. Als je dat kan, dan schrijf je geschiedenis.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More