Corona heeft ervoor gezorgd dat feesten als de beesten tot de vroege uurtjes er voorlopig niet meer in zit.

Maar niemand die uiteraard weet hoeveel er binnenshuis wordt afgezopen. Na meer dan een half jaar opgescheept te zitten met jouw wederhelft, kan dit weleens flink de moeite zijn. Maar voor welk alcoholisch drankje pas je het beste op, wil je de volgende dag nog ietwat presentabel op werk verschijnen?

De Amerikaanse website Addictions.com zocht het voor ons uit. Ze voelde ruim tweeduizend personen aan de lever tand over hun drankgebruik van het afgelopen jaar. Dit alles om ons een beter inzicht te geven in welke drankjes we beter kunnen laten staan, als we de volgende dag liever niet een gevecht met een stevige kater aangaan.

Welk drankje bezorgde de stevigste kater?

Denk je meteen aan gin, whisky of pintjes? Fout! Tequila zorgt voor de heftigste hangovers. Je kan ook beter vodka en wijn laten staan als je de volgende dag fris in het hoofd moet zijn.  Maar het onderzoek bracht nog meer leuke feitjes aan het licht. Zoals: van welke drank gaan mensen zotte dingen doen, zoals een tattoo laten zetten of de kleren uittrekken en plein public?

Hieronder kan je enkele infographics vinden die alle leuke feiten uit het onderzoek netjes op een rijtje zet.

Voor de gelegenheid laten we even de wijsheid uit de kan.

1

Image 1 of 4

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."