Ambitieuze kampioenen.

Bij het kamp van Van der Poel nemen ze de topprestaties van aartsrivaal Van Aert als voorbeeld voor Van der Poels agenda van 2021. Van Aert is met een topconditie uit de Tour gekomen en dat inspireert de Alpecin-Fenix-ploeg om met Van der poel voor 2021 in te zetten op de groene trui in de Tour èn goud op de Olympische Spelen mountainbike.

Met de overwinning van Van der Poel in de Ronde van Vlaanderen is de ploeg mathematisch zeker van een eindwinst in de Europe Tour en daarmee ook van een ticket voor de Tour de France. Dat is als alles goed gaat in ‘het nieuwe normaal’. De Tour start op 26 juni 2021 in Bretagne en eindigt op 18 juli in Parijs. De Spelen van Tokio worden van 23 juli tot 8 augustus georganiseerd.

In tussentijd laat het kamp van Van Aert weten dat de Kempenaar zich weer wil gaan amuseren in het veldrijden. Op zaterdag 28 november zal Van Aert zijn eerste veldrit van het seizoen rijden. Wout heeft zich ingeschreven voor de tweede editie van de CAPS Urban Cross in Guldensporenstad Kortrijk. Zonder van der Poel weliswaar – die daar vorig jaar won – wel met Toon Aerts, Eli Iserbyt en Lars van der Haar.