En hopelijk ook dat van de dief.

Vrijdag werd er, in Leopoldsburg, in de auto van de ouders van baby Dina ingebroken. De dief had alles van waarde meegenomen en wat voor hem waardeloos was in zijn vlucht weggegooid. De dief had ook het juwelenzakje met de urne met de asse van de overleden baby meegenomen.

Jaimy Wieland (26), de mama van Dina, zag een paar persoonlijke spullen op straat liggen terwijl ze op weg was naar auto. Toen ze ook het autoboekje zag liggen, besefte ze dat er was ingebroken. Alles lag overhoop, de dief was op de loop met een iPhone, oplader, oorringen… maar ook met de asse van haar overleden dochtertje. Zij en haar man Didier Elst (28) hadden de kleine urne als een geluksbrenger aan de spiegel van hun auto hangen. Het kindje had maar amper een week geleefd en was overleden aan een zwangerschapsvergiftiging.

Het koppel is zwaar aangeslagen, want de kleine urne heeft een grote emotionele waarde voor hen. Zij lanceren nu een oproep op de sociale media in de hoop dat iemand hen kan helpen. Ook voor de dief dus. “We willen de asse van Dina terug, het is alles wat we nog van haar hadden.”

Delen.