Speelgoed voor volwassenen is voor de overheid geen essentieel artikel.

Maandag gaan ‘alle’ winkels weer open, dus ook het sekswinkeltje op den hoek. Want dat is wat Peaches & Cream in Geel wil zijn: een lokaal winkeltje dat speelgoed met advies wil aanbieden. Eigenares Sanne Van Lierde begon aan haar avontuur net voor de cronacrisis. Ze werkte jarenlang in de voeding en maakte begin dit jaar een carrière-switch. Geen groenten en fruit meer dus, al lijken sommige van haar nieuwe artikels verdacht veel op komkommers.

Ze had nul euro in haar kassa en ze heeft nog altijd nul euro, want seksspeeltjes worden niet als een essentieel artikel beschouwd. Daar denken veel Vlamingen anders over. Er werd tijdens de lockdown online meer speelgoed voor volwassen verkocht dan anders. Van Lierde kreeg van de bank uitstel van betaling, ze heeft een huisbaas die soepel is en kan dus het hoofd nog net boven water houden.

Hoe dan ook, maandag gaat de winkel van perzik en room weer open. Als de Vlaming de tip om lokaal te kopen ter harte neemt, dan zullen ze het in Geel nog wel redden met die artikels die niet essentieel zijn.

Zullen er over negen maanden dan meer kindjes zijn? Als je volmondig ‘ja’ zegt, dan heb je waarschijnlijk nog geen kinderen. Want al wie een paar weken met zijn koters heeft binnen gezeten, zal wel twee keer nadenken om nog een bestelling te plaatsen bij de ooievaar.