Van Ranst: ”Extreemrechtse mensen volgen maatregelen niet”

“Natuurlijke selectie”

“Je ziet in de Verenigde Staten dat Republikeinen niets willen weten van die corona-maatregelen, en als Democraat vind je die nodig. Hier is dat net hetzelfde. Mensen die extreemrechts zijn kunnen Van Ranst niet luchten, dus gaan we ook die corona-maatregelen maar niets vinden. Dat is een vorm van natuurlijke selectie”, aldus Van Ranst op de Nederlandse televisie.

De vraag is waarop Van Ranst zich baseert? Beschikt onze topviroloog over cijfers van een enquête waarin het aantal besmettingen aan een politieke voorkeur wordt gelinkt?

Ook journalist Joël De Ceulaer – die je bezwaarlijk extreemrechts kan noemen – stelt zich vragen bij deze uitschuiver. “Rechts was hier véél sneller mee met nut van mondmaskers. Diametraal omgekeerde van VS. Uitspraak Marc Van Ranst slaat dus helaas wellicht nergens op. Bewijslast ligt bij hem”, aldus De Ceulaer.

Dat Van Ranst het niet kan laten om zijn politieke smaak in de etalage te zetten, is zijn goed recht – hoewel in zijn positie niet verstandig – maar spreken van ‘een natuurlijke selectie’ klinkt alsof corona onze bevolking etnisch helpt te zuiveren. En dat is wel een brug te ver.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More