Oeps, Photoshop-foutje…

De viroloog Marc Van Ranst: je kunt er al wekenlang niet meer omheen. De man doet dagelijks zijn corona-zegje op tv. Hij zit tegenwoordig zo vaak in de VTM-studio, dat een Borgerhouts medium hem onlangs ‘ontvoerde’ voor een interview op de Turnhoutsebaan. Bij de VRT insinueren ze dat Van Ranst tegenwoordig het land regeert, wat dan weer in ‘t verkeerde keelgat schoot bij Wilmès.

Als er één plek is waar Marc Van Ranst tegenwoordig niét te vinden is, dan is het wel in zijn laboratorium.

Dat laatste is bijzonder lastig natuurlijk, wanneer je een weekblad als pakweg Humo bent en een reportage wil maken over Marc Van Ranst in zijn laboratorium, en nog wat beeldmateriaal erbij. Gelukkig bestaat er tegenwoordig zoiets als Photoshop.

Dat is toch wat er volgens Bart Claes (Vlaams Belang) is gebeurd: “Is Van Ranst effectief zo weinig in zijn labo dat journalisten hem er hebben moeten photoshoppen?” zo vraagt hij zich af op Facebook.

Wij weten het niet zeker natuurlijk, want we waren er niet bij. Maar de gelijkenis tussen een echte foto van Marc Van Ranst en het ‘Photoshop-geval’ in Humo is wel frappant. Ook de verhoudingen tussen lijf en hoofd lijken op de Humo-foto niet helemaal te kloppen. Kijk en oordeel zelf.

 
 
 
 
 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.