Van Ranst wordt nog maar eens gedagvaard

“Ik ben allerminst onder de indruk.”

“Het is een politiek geïnspireerde hetze, een happening, eerder dan een wanhopige poging tot een rechtzaak, want zover komt het toch niet”, aldus een reactie van Marc Van Ranst in Het Laatste Nieuws. “Als ze het virus aanklagen, maken ze meer kans.”

Het is precies dit soort van krachttaal en de schijn boven god en gebod te staan, die zes ondernemers willen aanklagen. Ze verwijten de viroloog dat hij “ongenuanceerde en roekeloze uitspraken” doet die tot verwarring en economische schade hebben geleid. Zij vinden dat er een fout zit in de communicatie naar de bevolking toe. Een viroloog moet volgens hen achter de schermen informeren en adviseren aan de overheid die dan op haar beurt die duiding in concrete adviezen en richtlijnen overbrengt aan de bevolking. Volgens de ondernemers verspreidt Van Ranst voortdurend zelf informatie in de media en sociale media nog voor de overheid heeft kunnen communiceren. Daardoor achten ze Van Ranst verantwoordelijk voor het economisch en maatschappelijk leed van de coronamaatregelen.

De druppel die de emmer deed overlopen, was toen hij opriep om niet naar Antwerpen te komen. Advocaat Walter Damen zal Van Ranst voor de burgerlijke rechtbank dagvaarden en daar proberen aan te tonen dat de geloofwaardigeid van Van Ranst is aangetast. Enerzijds zijn er de foute adviezen die hij geeft als expert. Mondmaskers hadden geen nut, dan weer wel. Reizen naar het buitenland mocht wel, dan weer niet. Ondernemers hebben zich afgestemd op die foute informatie en hebben daar schade door geleden. Anderzijds vindt Damen dat Van Ranst in zijn functie moet ophouden met politieke uitspraken te doen en weer een viroloog voor alle Vlamingen moet zijn.

Van Ranst laat weten “allerminst onder de indruk te zijn”.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More