Voor ons part mag iedereen de feestbeest uithangen tot hij of zij de honderd gepasseerd is, maar uit onderzoek blijkt dat er een leeftijd is waarop dat niet meer ‘sociaal aanvaard is’, zoals dat heet.

Feesten als de beesten: we doen het bijna allemaal graag en (te) veel wanneer we jong zijn. Maar op een gegeven moment krijgen de meesten een serieuzere relatie, komen daar kindjes uit voort en breekt een tijd aan waarin we geen teen meer op de dansvloer zetten. Behalve misschien op een familiefeest.

Al zijn er natuurlijk ook mensen die blijven feesten tot ze op pensioen zijn. Al worden zij wel een beetje met een scheef ook bekeken door de medefeesters, zo blijkt uit een onderzoek.

Currys PC World deed een rondvraag bij vijfduizend mensen, en daaruit blijkt dat we het ronduit bedroevend vinden, dat iemand vanaf de leeftijd van 37 jaar nog uitgaat. Rond de leeftijd van 31, vonden de meesten dat het stilaan tijd werd om thuis te blijven in het weekend.

In welke leeftijdscategorie de ondervraagden vielen werd niet meegedeeld, maar acht op tien van hen gaf aan liever zelf in de luie zetel te hangen, dan op één of andere dansvloer de beentjes te strekken.

Ons gedacht? Dat je, op welke leeftijd ook, gewoon moet doen waar je zin in hebt. Zoals de kerel in onderstaand filmpje.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.