Robert Pattinson – de glinsterende emo-vampier uit Twilight – krijgt de laatste tijd een hele hoop stront over zich heen.

Niet omdat hij elke dag net voor een sproeiende mestkar rijdt, maar omdat hij de eer kreeg om de volgende Bruce Wayne te spelen in de film The Batman. Hopelijk een film die net zoals Joker – met een schitterende Joaquin Phoenix – de kans krijgt zijn eigen verhaal te vertellen. Geen geforceerde links met een overkoepelende universum, maar gewoon een goed plot met de juiste acteurs.

Maar vele Batman-fans zien de rol van Pattinson als de nieuwe Dark Knight niet zitten. Er werd zelfs een petitie opgestart in de hoop zijn casting nog te kunnen voorkomen. Er werd vooral veel gelachen met zijn ‘Twilight’-geschiedenis. “Gaat Batman nu ook schitteren in de zon?”, luidt één van de duizenden reacties op Twitter.

Ach, dat zijn wellicht de fans die ook geen graat zagen in Heath Ledger als The Joker en Ben Affleck als Batman. Beiden bleken geboren te zijn voor de rol.

Voor de echte Batman-fans is vandaag trouwens een heuglijke dag, want 21 september staat bekend als Batman Dag. De Caped Crusader bestaat maar liefst 80 jaar en dat gaat DC comics niet onopgemerkt voorbij. Net als in Gotham City zal in volgende steden het Batsignaal te zien zijn: Melbourne, Tokyo, Johannesburg, Berlijn, Parijs, Barcelona, Londen, Sao Paulo, New York, Montreal, Mexico Stad en Los Angeles. Brussel wou ook meedoen, maar de ministers waren er niet over uit welk gewest de stroomfactuur zou betalen.

Het Batsignaal werd trouwens voor het eerst geïntroduceerd in Detective Comics #60 en is sindsdien even herkenbaar als de S van Superman.

Dus mannen, vandaag eindelijk een goed excuus om je lief in het lederen pakje van Catwoman te doen kruipen. Mi-auw!

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."