Vandenbroucke zet De Wever opzij als “onbelangrijk”

“Wie is Bart De Wever in deze?”

Of je het leuk vindt of niet, wanneer je afstemt op het journaal, is de kans is groot dat je de minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) ziet. De man voor je niet kon stemmen – omdat hij niet op een lijst stond – heeft er als minister een erezaak van gemaakt om de corona-boodschapper te zijn van de Vivaldi-regering. Ook als het slecht nieuws is. Zo nu en dan lanceert hij een straffe uitspraak als “als het niet lukt, mag u op mij schieten”, dan weer huilt hij omdat hij een ziekenhuis heeft bezocht. Maar wat vooral opvalt is dat hij probeert ‘normaal’ te doen. Alsof hij neerdaalt naar het gewone volk dat minder verstandig is dan hijzelf.

Heel af en toe laat hij zich verleiden tot een mening over een materie die niet binnen zijn bevoegdheden valt. “Wat denkt Frank van het aanbod van Bart De Wever om met een wisselmeerderheid het sluiten van de kerncentrales te verhinderen?”

“Wie is Bart De Wever in deze? Hij zit niet in de regering en dat is dus totaal onbelangrijk. Daarom hebben we ook niet gereageerd. Dat is een opmerking langs de zijlijn: de regering is gevormd, en ze is solidair”, aldus Frank Vandenbroucke.

Reactie van Theo Francken op Twitter: “Voorkeurstemmen Bart De Wever: 242.386, voorkeurstemmen Frank Vandenbroucke: 0.

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More