Hoe zou het nog zijn met onze favoriete ijsventer uit de jaren 90?

Als je denkt dat one-hit wonders de rest van hun niet-bestaande carrière teren op de royalty’s van dat ene hitje, heb je het mis. De 52-jarige Robert Van Winkle – beter bekend als Vanilla Ice – werd in 1990 in één klap wereldberoemd met de hit ‘Ice Ice Baby’.

Niet echt een compleet origineel nummer, daar het volledig gebaseerd was op de baseline van het Queen & David Bowie-nummer ‘Under Pressure’. Beter goed gestolen, dan zelf slecht bedacht.

En zo schreef Vanilla Ice geschiedenis: de eerste hip hop-track die op nummer 1 kwam in de Amerikaanse Billboard Charts en zijn album ‘To the Extreme’ staat in de boeken als snelst verkopende hip hop-album aller tijden en stond maar liefst zestien weken op één in Amerika.

Niemand die het deze ijskoude bleekscheet daarna heeft nagedaan. Maar vijf mislukte albums later en een flirt met Madonna, probeerde Van Winkle andere carrières uit: motorcrosser, personage in een videogame, klusjesman op tv, realityster en acteur. Maar geen enkele job die bleef plakken. Ook werd hij al eens opgepakt voor huiselijk geweld.

Maar de aanhouder wint: want in pre-coronatijden toerde hij succesvol rond met de ‘I Love The 90s Tour’. Dit naast andere raplegenden uit de jaren 90 zoals Salt N Pepa, Color Me Badd, Coolio, Tone Loc en Young MC.

Daarnaast heeft hij nog eens een goed gevulde bankrekening van 12 miljoen euro, dus zijn critici kunnen vierkantig zijn ijsbollen kussen.

Tijdens het toeren haalt hij ook af en toe eens de heavy metal versie van zijn grootste hit boven.

Wis je dat rap-rock de beste elementen van beide genres combineert? Wel…dit is een beetje het tegenovergestelde.

Het ijs breken, maar dan letterlijk.

https://www.instagram.com/p/CCddMw1JtTR/

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."