Wedstrijd PSG-Marseille werd een wedstrijdje racisme.

“Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik deze klootzak niet in zijn gezicht heb geslagen”, zei Neymar na afloop van de wedstrijd. De Braziliaanse dramaqueen was even daarvoor van het veld gestuurd omdat hij de Spanjaard Alvaro Gonzalez een tik had gegeven.

Neymar zegt dat hij het slachtoffer is geworden van racisme. De sterspeler van PSG beschuldigt de Spanjaard ervan hem een “aap” te hebben genoemd. Het akkefietje gebeurde helemaal aan het eind van de match, waarbij zowat iedereen met iedereen stond te duwen te trekken. PSG verloor met 0-1 van Marseille. Die nederlaag zal de emoties wellicht hebben opgepookt. Er vielen maar liefst veertien gele en vijf rode kaarten.

Neymar beweerde achteraf dat hij de tik bewust uitdeelde zodat de VAR alles kon onderzoeken. “Mijn tik was duidelijk voor de VAR, maar ik wil ook dat er wordt gekeken naar de racist die mij een ‘aapklootzak’ heeft genoemd”, zei Neymar. “Wat gebeurt er dan? Ik doe een rainbow flick (een passeerbeweging, nvdr.) en jullie straffen me. Voor een klein tikje word ik weggestuurd. Maar wat gebeurt er met racisten? Wat nu?”

De honden blaften en de karavaan trok voorbij.