Veganiste vraagt om empathie, maar kan dat zelf niet opbrengen.

In Berkeley, in de staat California, vraagt een veganiste op nextdoor – een forum van de buurt – aan haar buren of die in het vervolg de ramen willen sluiten tijdens etenstijd. De vrouw is een hardloopster en traint verschillende avonden per week. Wanneer ze rond etenstijd langs de huizen loopt waar de ramen openstaan, dan kan ze ruiken wat mensen eten en dat vind ze meer dan storend.

“De laatste tijd valt me de scherpe lucht van vlees op en dat kan heel overweldigend zijn”, meldt de vrouw op het forum. Ze vindt de geur aanstootgevend en vraagt aan de bewoners van haar buurt om wat empathie op te brengen voor mensen die enkel planten eten. Tot slot vraagt ze om voortaan ook enkel nog groenten op de bbq te gooien.

Met zo’n oproep is empathie uiteraard het laatste wat je terugkrijgt. De buurtbewoners reageren erg giftig. “Weet je wat verschrikkelijk stinkt? Hardlopers!”, schrijft iemand. “Ga binnen sporten en sluit je ramen.”

Of deze: “Het is altijd weer een moeilijke tijd van het jaar, wanneer vegans langs je huis lopen.” Een andere buurman wil uit empathie een geit gaan roosteren voor zijn huis.