En andere zeer eigenaardige wetten wat betreft intimiteit.

De regels in deze coronatijden zijn soms nogal belachelijk. Zo mochten Brusselse lichtekooien vorige week hun rode neonlichten weer aansteken. Maar de kappers, die moeten hun deuren vooralsnog gesloten houden.

Wereldwijd zijn er ook heel wat bizarre wetten omtrent figuurzagen: daar kwamen we achter, toen we vorige week jaargang 2004 van P-magazine online zetten. In nummer 40 kwamen we die namelijk tegen. Een greep hieruit:

In Nevada is het ten strengste verboden om met een pistool te schieten op het moment dat je vrouw een orgasme heeft.

In het Engelse Birmingham mogen koppels het niet naakt doen op de trappen van een kerkgebouw na zonsondergang.

In Colombia is het in sommige streken bruikbaar, dat de moeder van de bruid toekijkt hoe het huwelijk geconsumeerd wordt.

In Cautin, Chili, mogen geen foto’s van naakte vrouwen opgehangen worden. Mooie landschappen mag dan weer wel.

In Coeur D’Alene, Idaho, mag een agent niet zomaar een koppel storen terwijl ze in de wagen aan het vrijen zijn. Hij moet zijn dienstwagen achter de wagen parkeren waarin de actie plaatsvindt, drie keer claxonneren en dan twee minuten wachten.

De volledige lijst vind je HIER.

En nu we toch over knotsgekke sekswetten bezig zijn, breien we er ineens nog wat bizarre uitspraken in de rechtbank aan die in hetzelfde rijtje thuishoren:

In Georgia was het in de jaren tachtig nog hartstikke verboden om elkander oraal te verwennen. In 1986 werd er daar nog een man tot vijf jaar effectief veroordeeld, omdat hij zijn vrouw een likbeurt had gegeven. In zijn eigen slaapkamer nog wel!

Een zekere Michael Fullkroad uit Harrisburg betrapte zijn kameraad op heterdaad, terwijl die zijn vriendin een onderhoudsbeurt gaf. Fullkroad was natuurijk woest – hoe zou je zelf zijn – en hij gaf de kerel een stevig pak slaag. De rechter snapte wel dat Fullkroad woest was op dat moment. Maar anderzijds moest hij gestraft worden voor het uitdelen van dat pak slaag. Fullkroad kreeg een celstraf van vijftien minuten. Dat moest volgens de rechter genoeg zijn voor het slachtoffer om zich uit de voeten te maken, teneinde een tweede rammeling te voorkomen.

Amir Hazan zat alleen in zijn cel in Israël. Om zijn driften kwijt te kunnen, had hij al meermaals om een opblaaspop gevraagd, maar hij kreeg die nooit. Hazan wist echter niet van opgeven, en hij bracht de zaak voor het hooggerechtshof. Ook daar ving hij bot. De rechter was namelijk van mening dat zo’n opblaaspop ook gebruikt kan worden om er drugs in te verstoppen, als een hulpmiddel om te ontsnappen (door ze in bed te leggen met de lakens er helemaal over) en het zou kunnen leiden tot knokpartijen met jaloerse medegevangenen.

Michel Chretien uit Parijs kreeg een inbreker over de vloer. Naast cash, nam de boef ook nog wat pikante films mee. Toen de steelmeneer na zijn strooptocht – allicht met zijn broek al op de knieën – zo’n tape wilde afspelen, kwam hij er echter achter dat het kinderporno betrof. Hij gaf Chretien hiervoor aan, en die werd in de boeien geslagen.

Pattaya, Thailand, is het attractiepark bij uitstek voor volwassen venten. Dat niet alle publieke dames er even goeie bedoelingen hebben, wisten we al. Maar in 1996 werden er maar liefst vijf vrouwen in de boeien geslagen, die wel heel erg stout waren. Vooraleer ze het oudste beroep ter wereld gingen uitoefenen, smeerden ze hun tepels in met gif. Wanneer ze beet hadden, vroegen ze hun klant: ‘Lik eens aan mijn tepels, ik word daar zo opgewonden van’. Wanneer de mannen bedwelmd waren – sommige slachtoffers overleefden de giftige tepels zelfs niet – werden ze beroofd.

 
 
 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.