Niet alles is wat het lijkt.

In familiekwesties heeft iedereen zijn/haar eigen waarheid. Gisteren brachten we het verhaal van ene Mohamed die een villa van de familie Gram met een volmacht verkocht om er mee te gaan feesten. Gisteren ging het verhaal dat Mireille Gram – de dochter van Kiplingbaas Tony Gram – in de gevangenis had ingezien dat ze een fout had gemaakt om aan Mohamed el K. een volmacht en de opdracht te geven om haar villa onder de prijs te verkopen.

Vandaag klinken heel andere verhalen. Mohamend zegt dat Mireille het huis verkocht om haar vader te raken en dat ze nog altijd gelukkig samen zijn (nuja, zij zit dan wel in de gevangenis). “Ik ben gewoon blij dat ik nu een Porsche heb”, zegt hij in het Laatste Nieuws. “Mireille heeft me net nog gebeld vanuit de gevangenis.” Volgens Mo (zo wordt hij genoemd door de vrienden) wordt hij geviseerd door papa Gram (Tony voor de vrienden). Want jawel Tony Gram gelooft dat Mo zijn dochter heeft gedwongen om de villa te verkopen en daarenboven het geld onrechtmatig  op zijn rekening heeft laten zetten.

“Niet waar”, zegt Mo. “Waarom staat de opbrengst van de verkoop van de villa in Schoten niet op haar persoonlijke rekening, denkt u? Omdat vader Gram er alles aan doet om haar te laten colloqueren en dan haar bewindvoerder te worden. Zodat ze straks niet meer zelf zou kunnen beslissen wat ze met haar centen doet.”

Het ziet er niet naar uit dat die drie samen kerstmis zullen vieren.