De straf van Hond Paco is een duidelijke boodschap: wij aanvaarden het niet dat honden zomaar onschuldige vrouwen aanvallen op klaarlichte dag.

Eind mei viel Hond Paco uit Aartselaar om onbekende redenen zijn buurvrouw aan in de anders zo vreedzame Beukenhoflaan. De vrouw was net op de terugweg van het stemhokje, iets dat Hond Paco volgens de berichtgeving ernstig deed schrikken, waarna hij zich van zijn baasje losrukte en zich op haar stortte. De buurvrouw hield er ernstige verwondingen op na aan haar hoofd en oor, een plastisch chirurg moest er worden bijgehaald.

H. Paco is 2,5 jaar oud en van het ras presa canario, wat duidelijk aan hem te zien is. Elke lijn van zijn rechthoekige lichaam en massieve kop getuigen van zijn komaf. De presa canario staat bekend om zijn heftig temperament en staat van nature wantrouwig ten opzichte van vreemden. Zijn oorspronkelijke naam luidt Perro de Presa Canario, luisterrijk Spaans voor Canarische Hond die Grijpt/Aanvalt. Zijn moeilijke aard zit ingebakken in zijn soort. Zie je wel.

Burgemeester Sophie De Wit (N-VA) trad meteen hard op. Hond Paco werd verbannen uit haar gemeente, een beslissing die ze “naar eer en geweten heeft genomen. Sinds de aandacht op de sociale media komen de tongen van de omwonenden los en worden nog incidenten gemeld”, bepleit ze dat harde vonnis. “Wat als de gevolgen de volgende keer nog erger zijn, of een kind in het aangezicht gebeten wordt?”

Zoiets valt nochtans moeilijk te voorspellen, meent ons rechtssysteem belerend. Waarom krijgt Hond Paco dan niet dezelfde kansen als hond Van Sande, hond Bakelmans of hond A.M., die in de nacht van 14 op 15 juli in de rustige straten van Brussel een man doodreed?

“Ik had Paco ook onmiddellijk kunnen laten inbeslagnemen of inslapen”, meent mevrouw de burgemeester. “Ik heb de bevoegdheid om dat te doen wanneer een hond iemand gebeten heeft. Maar ik wilde hem nog een kans geven. Op een boerderij in de Ardennen als waakhond kan hij misschien nog functioneren, maar niet in een dichtbewoonde buurt.”

Een strenge maar rechtvaardige uitspraak dus. Het systeem zal in de zaak-Paco tenminste geen gezichtsverlies lijden.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

. . . ? Breed – American Bully . . .????? FOLLOW ME FOR ?????. ?? THE BEST DOGS OF THEIR BREED ?? ↕↕↕↕↕↕↕↕↕↕↕↕↕↕↕↕↕ . ?? @the_best_dogs_of_their_breed ?? . ????????????????? . . …………….? The Kennel of the Dog ? . ………………..? @j_star_bully ? . . . . ? #the_best_dogs_of_their_breed ? . . #dogs #hunde #cane #dogo #dogoargentino #dogocanario #presacanario #canecorso #bandog #americanbulldog #bulldog #bully #pitbull #amstaff #staff #greatdane #deutschedogge #dogge #dobermann #doberman #rottweiler #boxer #mastiff #bullmastiff #leonberger #boerboel #filabrasileiro #puppys #fluffy

Een bericht gedeeld door AlphaDog’s (@the_best_dogs_of_their_breed) op

Gepubliceerd door Tess Van Linden

Good girls are bad girls that never get caught