Verliest Amerika de oorlog tegen corona?

57.683 nieuwe besmettingen op één dag tijd: een (voorlopig) triest record.

Het gaat niet de goede kant uit in Amerika. Het coronavirus slaat er wild om zich heen, het aantal doden is opgelopen tot 129.000. Waar de Europese coronacurve netjes is gedaald, klimt de Amerikaanse lijn sneller dan ooit. De Amerikaanse viroloog Anthony Fauci waarschuwt dat als er niets verandert aan de aanpak van de Amerikanen, ze binnenkort 100.000 nieuwe gevallen per dag zullen noteren. Volgens Marc Van Ranst kan enkel een lockdown de Verenigde Staten redden van een catastrofe.

Maar verder dan wat bijsturen, gebeurt er voorlopig niet. Trump is alvast in het openbaar een mondmasker gaan dragen. De vriendin van de zoon van Trump , Kimberly Guilfoyke – die voor de fondsenwerving zorgt voor de verkiezingscampagne van de Amerikaanse president – testte positief op Covid-19. De zoon van de president en Trump zelf testten negatief.

Vandaag viert Amerika haar grote onafhankelijkheidsfeest; de 4th of july. Voor die gelegenheid is Trump afgereisd naar Mount Rushmore, het monument waarbij vier Amerikaanse presidenten zijn uitgehouwen in de rotsen.

Niet toevallig dat Trump kiest voor dit iconisch monument. De Amerikaanse president beloofde zijn toehoorders aldaar dat hij een taskforce gaat oprichten die zich moet bezighouden met het bouwen en herstellen van monumenten voor Amerikaanse helden. Trump had het in zijn toespraak nauwelijks over het virus, maar haalde uit naar links, die volgens hem de Amerikaanse denkbeelden trachten te herschrijven en te wissen.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More