Véronique De Kock verbaast zich over heisa rond sexting-affaire

“Mannen zijn slachtoffer, vrouwen zijn sletten.”

“Ik hoop dat mijn zoon dat nooit doet – of toch al zeker geen beelden stuurt waarop hij herkenbaar is”, zegt ex-miss België Véronique De Kock in Het Laatste Nieuws. “Hoe stom kan je zijn om naaktfoto’s van jezelf te sturen?”, had haar zoon geantwoord en dat stelde haar gerust. Ondanks de negatieve impact voor de drie BV’s in kwestie, ziet De Kock toch ook de positieve gevolgen van de hele affaire. Want het onderwerp is bespreekbaar geworden op school en de jongeren kijken op naar die BV’s. “Hun getuigenissen zullen misschien meer invloed hebben dan een gesprek in de klas of met een ouder”, aldus De Kock.

En dan komt de ‘maar’. Véronique vindt het heel straf dat ze het hele zaakje onder de radar hebben kunnen houden. De zenders hebben het groot geschut ingezet om hun poulains te beschermen. In geen tijd ging het niet langer over de ranzigheid van het gelekt materiaal, maar over het feit dat zij slachtoffers waren. Vrijwel meteen was het weer business as usual, handje boven het hoofd, kan gebeuren, en we doen weer verder alsof er niets is gebeurd.

VTM liet de finale van ‘The Voice Kids’ gewoon doorgaan gaan. Dat Sean Dhondt – die in de finale een hoofdrol kreeg – nog in ieders hoofd gegrift stond als een kalkoen die zich aanbiedt om geconsumeerd te worden, was voor de zender geen probleem. “Dat hadden wij eens moeten zijn”, merkt De Kock fijntjes op. “Zij zijn nu het slachtoffer, wij zouden sletten genoemd worden.”

En daar heeft ze een punt. Al zijn er een heleboel foute heethoofden die nog altijd stilletjes hopen dat er ook ergens een BV-vrouwtje zich heeft laten vangen.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More