Verstrenging van mondmaskerplicht op komst

Overheid zoekt naar oplossingen om een totale lockdown te vermijden.

Donderdag is er een nieuw Nationale Veiligheidsraad. Met alweer een stijging – vandaag – van 89 procent, kunnen nieuwe maatregelen niet uitblijven. Een belangrijke tool zal het Vlaamse draaiboek zijn. Daarin wordt een meer lokale aanpak van de coroane-maatregelen mogelijk gemaakt. Lokale besturen kunnen dan zelf gaan stroomlijnen, sturen en maatregelen nemen.

Als de Nationale Veiligheidsraad donderdag zijn fiat geeft, dan kunnen lokale besturen overgaan tot een hele reeks maatregelen: een verbod op samenscholingen, het invoeren van een avondklok, de sluiting of inperking van horecazaken, crèches sluiten, muziek- en theaterzalen sluiten, minder plaatsen op het openbaar vervoer en het verplichten van telewerk.

Er wordt ook gedacht aan en verstrenging van de mondmaskerplicht. Om de verspreiding van het virus te voorkomen wil men mondmaskers ook gaan verplichten in drukke winkelstraten, of andere plaatsen waar ondanks de regels rond social distancing toch heel veel volk bij elkaar komt, denk aan de zeedijk of populaire trekpleisters zoals een dierentuin. Maggie De Block kondigde alvast aan dat er strengere politiecontroles komen op het dragen van het masker op plaatsen waar dat nu al verplicht is.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More