Verveelde ‘jongeren’ doen Nederlandse politie op de vlucht slaan (video)

Het ‘eb en vloed’-fenomeen heeft nu ook Schilderswijk bereikt in Den Haag.

De reden? Verveling. Yep, je leest het goed. LEGO Technics, potje voetballen, sudoku’s oplossen, ravotten, Netflix’en, handkarren: oneindig veel mogelijkheden om je als jonge knaap bezig te houden tegenwoordig.

Maar niets daarvan voor de voornamelijk allochtone jeugd uit de Schilderswijk. De politie stenigen, brandstichting, auto’s beschadigen,… is toch zoveel ‘hartstikke’ leuker?

En vooraleer er weer een criminologe het in haar hoofd haalt om dit crapuul te verdedigen en te beweren dat het gebrek aan groen één van de oorzaken is van dit destructief gedrag: in één van de opgedoken filmpjes uit de gezellige wijk, rijdt de suf verveelde jeugd ook rond met een kettingzaak om hier en daar wat boompjes te ‘snoeien’.

Ondertussen zijn buurtpreventieteams, jongerenwerkers, buurtvaders en wijkagenten druk in de weer om in gesprek te gaan met bewoners en de jeugd op straat. De gemeente Den Haag heeft nu ook vanwege de ongeregeldheden een noodbevel uitgevaardigd.

Het probleem is duidelijk, zegt de Haagse jongerenambassadeur Aad van Loenen. “Als je maandenlang de scholen sluit, nauwelijks zwembaden opent en jongeren wegjaagt uit Scheveningen, dan krijg je dit.” Jongeren zijn volgens hem al heel lang zonder sturing. “De coronatijd is een rare tijd. We hebben het als volwassenen druk met onszelf, maar heel weinig met de jeugd.”

Jongeren hebben een “vrijbrief gekregen door de lockdown”, stelt Arma. “Het lijkt alsof ze vakantie hebben. Ik snap dat het leven een beetje stilstaat voor de jeugd.” In de wijk is helemaal niks te doen, zien ze.

Lekker vernielen dan maar. Er staat Nederland (en buurlanden) nog een zeer vervelende tijd te wachten…

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More