Wanneer je bezig bent om gewicht te verliezen dan bestaat de kans dat je dit vooral doet om rondom jouw buik wat vet kwijt te raken. Je kunt urenlang per week zwetend in de sportschool staan en helaas dan nog steeds geen profijt van jouw harde werk zien. Want naast een goed sportschema is het ook essentieel dat jij op jouw voeding let.

Voeding is belangrijk voor ons lichaam. Uiteindelijk halen wij al onze energie uit de voeding die wij gedurende de dag consumeren. Als jij op dit moment overgewicht hebt dan komt dit door een overmatige hoeveelheid energie die jouw lichaam heeft opgeslagen. Deze opgeslagen energie komt uit voeding die jij in het verleden hebt gegeten en waar het lichaam op dat moment niet de energie van nodig had.

Maar dat proces kun je ook eenvoudig omdraaien. Want op het moment dat jij zorgt dat jij onvoldoende energie hebt start het lichaam met het omzetten van vet naar energie die jij dan direct kunt gebruiken.

Jezelf naar een kleinere buik eten

Gedurende de dag eten we meerdere keren. De porties die wij vandaag de dag eten zijn echter een stuk groter dan deze 100 of zelfs 1000 jaar geleden waren. Dit is niet vreemd, want we hebben simpelweg beter en meer eten tot onze beschikking. Maar als jij ergens uit eten gaat, eet je vaak 20-30% meer calorieën dan jij echt nodig hebt.

Daarom is het belangrijk dat jij op de porties let die jij gedurende de dag eet. Grotere porties zorgen er namelijk voor dat jij op dit moment niet met de gewenste snelheid het vet rondom jouw buik verbrandt. Het gaat nu een stuk langzamer, maar gelukkig kan het sneller. Je begint door de porties die jij eet wat te verkleinen. Als jij ‘s avonds 800 calorieën eet, kun jij dit het beste verlagen tot ongeveer 600 calorieën.

Maar ook de soort voeding die jij eet maakt uit. Want je wilt uiteindelijk wel een gevuld gevoel hebben. Zo kun jij vrijwel oneindig groenten eten en enkele honderden calorieën binnenkrijgen, terwijl je bij een hele pizza al snel over de duizend calorieën zit. En toch vullen beiden even goed.

Vet betekent niet dat jij dik wordt

Dan is er nog iets belangrijks om mee te nemen als jij gewicht rondom jouw buik wilt verliezen. Veel mensen kiezen voor een vetvrij dieet, want vet is slecht voor ons, toch? Dit klopt niet. Je hebt juist onverzadigde vetten nodig, want deze zijn goed voor ons brein. Daarentegen zijn bepaalde koolhydraten, en dan met name suikers, wel slecht voor je als je deze in grote hoeveelheden binnenkrijgt.

Een blikje frisdrank bevat bijvoorbeeld 40 gram suikers. En deze suikers bevatten veel energie. Daarentegen zijn 40 gram onverzadigde vetten juist erg goed voor je. Als jij actief aan de slag wilt met het verliezen van buikvet dan is het raadzaam om goed op jouw suikerinname te letten en ook te zorgen dat jij voldoende onverzadigde vetten binnenkrijgt.

(Geschreven door Danny)