Vete tussen twee aartsrivalen belooft vuurwerk in ‘Vlaanderens mooiste’

Van Aert en Van der Poel blijven bekvechten.

Het mag nog, de Ronde van Vlaanderen van zondag mag (nog) doorgaan. Wie geen koersliefhebber is, zal ongetwijfeld de wenkbrauwen fronsen, wie van de koers houdt, kan de laatste dagen nauwelijks de slaap nog vatten. Het belooft een bijzondere editie te worden. Er is weinig gereden in dit vervloekte jaar en als het dan even kan, wil men scoren. ‘De coureurs staan hevig’, klinkt het in de Vlaamse volksmond.

Dat geldt vooral voor de twee kemphanen Van Aert en Van der Poel. Een carrière lang strijden zij niet tegen een peleton, maar tegen mekaar. Tot nu toe werden die duels beleefd en sportief gevoerd, maar na Gent-Wevelgem, kwam er een haar in de boter. “Van der Poel wilde meer dat ik verloor, dan hij wilde winnen. Maar hij is vergeten dat ik al veel heb gewonnen en hij nog niets. Uiteindelijk hebben we nu allebei niets”, liet Wout Van Aert zich na de wedstrijd ontvallen. Een uitspraak die door Van der Poel als ‘laag’ werd omschreven en die daarna voor de nodige commotie zorgde in de wielerwereld. Kampioenen Eddy Merckx, Freddy Maertens en Roger De Vlaeminck reageerden unaniem: “Wout van Aert had beter op zijn tong gebeten.”

We zijn een paar dagen verder, maar het gekissebis is nog niet voorbij.

Mathieu Van der Poel is op zoek naar zijn absolute topoverwinning en laat in Het Nieuwsblad een giftige opmerking noteren: “Ik dacht dat Van Aert snapte hoe koers in mekaar zat.” In het verleden klonk het dat ze nooit de beste vrienden zouden worden, maar dat er wederzijds respect was. Dat staat bij deze op de helling. Geen van beiden is bereid om z’n woorden terug te nemen.

Eén ding is zeker, zondag zijn er alvast twee die er meer dan ‘alles’ voor overhebben om van Ronde 104 een onvergetelijke koers te maken.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More