Vier Chirokampen geannuleerd wegens besmetting

Teleurstelling, traantjes en overmoed.

Achteraf is het makkelijk praten, maar het was te voorspellen dat Scouts- en Chirokampen deze zomer met het virus in de problemen zouden komen.

Begin juli organiseerde Chirojeugd een monitorcurus voor leider en leidsters in Malle. Ondanks alle maatregelen, testten achteraf 11 van de 58 deelnemers positief. Drie zomerkampen zijn daardoor nu al geannuleerd: die van de jongens en meisjes van de Chiro in Lendelede (West-Vlaanderen) en een kamp van Chiro Klein-Vorst uit de Antwerpse gemeente Laakdal. In extremis kwam daar nog een vierde annulatie voor de Chiro van Lendelede bij, omdat vier van de leidsters die ook in Malle waren geweest, eveneens positief testten. De teleurstelling is natuurlijk groot omdat de kampen last minute niet doorgaan.

Je kan je de vraag stellen in hoeverre in Malle de veiligheidsvoorschriften echt werden gerespecteerd. Naast de ontgoocheling, is dit wel een waarschuwing voor de overmoed van vele jongeren die denken dat ze beschermd zijn door hun jeugd.

 

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More