De mens is gemaakt om voort te planten. Met een condoom komt daar allicht niet veel van in huis, maar vrijen zonder feestmuts zorgt – naast onnoemelijk veel plezier – toch ook voor enkele minder prettige gevolgen. Een greep uit de naspelmiserie van een vrouw.

De geur

We hoeven u niet te vertellen dat sperma niet bepaald ruikt naar Toscaanse jasmijn. Maar de geur wordt pas ondraaglijk als uw kwakje vermengt met vaginaal vocht. Alsof dat nog niet erg genoeg is voor haar, kan die geur nog enkele dagen blijven hangen. Leuk souvenirtje.

De plakkerigheid

Ooit al gehoord van semenogelina? Dat is een proteïne die uw fluitekruid zo plakkerig maakt en er later voor zorgt dat het verhardt. Daardoor kunnen zaadresten achterblijven in de vagina, wat voor een oncomfortabel gevoel kan zorgen bij het wandelen.

Het lekken

Over wandelen gesproken: die liefdesmayonaise moet ergens haar weg naar buiten vinden, en daar draagt de zwaartekracht graag haar steentje aan bij. Dat lekken kan nog tot 24 uur na de daad doorgaan. Gezellig is anders. 

De soa’s

Hier hoeven we toch geen tekeningetje bij te maken? Zonder condoom verhoogt de kans op geslachtsziekten zoals chlamydia, gonorroe, en hiv drastisch. Dat geldt uiteraard voor zowel de vrouw als de man, maar zover was u al.

Afgezien van dat laatste, wat zijn dan de gevolgen voor ons, mannen? Een lege zak. Het leven is niet eerlijk.