Spring Break is de leukste tijd uit het leven van een Amerikaanse student. We hebben trouwens de beelden om het te bewijzen.

Maar na al dat feesten moet je soms eens bijtanken – letterlijk – en dat kan wel eens met gevaar gepaard gaan. Vraag maar aan deze twee broers en hun twee neven die net terugkwamen van een zwaar feestje op Miami Beach. Rond het aanbreken van het ochtendgloren beslisten ze om even te stoppen aan een tankstation op Oakland Park Boulevard.

Tijdens het tanken, werden ze opeens aangesproken door een gewapende gangster die al hun bezittingen opeiste. Toen hij zag dat er een pistool werd gericht op zijn jongste broer, greep Jacob Tanoos onmiddellijk in en ontstond er een surrealistisch gevecht waarbij het een wonder is dat er schoten zijn gevallen.

De overvaller en zijn kompaan moesten uiteindelijk zonder buit afdruipen. De politie is nog steeds op zoek naar de daders.

“Ik wist dat de mogelijkheid bestond dat ik beschoten en zelfs gedood zou worden, maar we zijn nu eenmaal broers en we zouden voor elkaar sterven”, aldus de heldhaftige broer.

 

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."