De komende Nationale Feestdag zal er “gene vette” zijn, met dank aan tante Corona, maar het hoeft er je niet van te weerhouden om de Brusselse toeristische “kroonjuwelen” gecombineerd op één dag te bezoeken.

Het Atomium (www.atomium.be), het Stripmuseum (www.stripmuseum.be), Mini-Europa (www.minieurope.eu) en het Chocolademuseum (www.choco-story-brussels.be) zijn vier attracties die geregeld opduiken op de bucketlist van de citytripper in Brussel. Wil je deze “big four” uitproberen op 21 juli, dan geniet je een korting van 21% op de inkomprijzen. Reserveren doe je best online, en bij Choco Story krijg je d’er nog een chocolade verrassing bovenop.

Je kan de bezoekjes ook afleggen met de City Sight Seeing bussen (www.citysightseeingbrussel.be) die toeristen opnieuw comfortabel van het stadscentrum (Stripmuseum & Chocolademuseum) naar de Heyzelvlakte (Mini-Europa & Atomium) brengen, terwijl men vanop het open dak van de bus geniet van het uitzicht. Toegegeven: vanop het dak ziet Brussel er (veel) mooier uit.

Je kan ook een Brussels Card aanschaffen om de verschillende Brusselse musea te bezoeken. Diezelfde kaart geeft ook recht op een korting van 2€ in Mini-Europa. In juli en augustus is de prijs van de kaart overigens sterk verlaagd. In plaats van 36€ komt een pass van 48u dan op 20€.

Een beperkt nationaal défilé op 21 juli, geen volksfeest nadien, maar (her)ontdek dé Brusselse toeristische attracties bij uitstek dan maar…