51-jarige man uit Vedelgem na vier weken dood aangetroffen door z’n twee kinderen.

In de Hutstraat in Vedelgem deden de twee kinderen van Kurt W. zondagavond een gruwelijke ontdekking. In de woning troffen ze het levenloze lichaam van hun vader aan. Nog gruwelijker was het feit dat hij reeds vier weken dood bleek te zijn.

De man stierf volgens het parket een natuurlijke dood, maar het duurde wel vier weken voor hij gevonden werd.

Hoe is het in godsnaam mogelijk dat je vier weken lang niet gemist wordt, vraag je jezelf af. Volgens getuigen werkte de man niet en had hij weinig contact met de mensen. Vandaar dat het niet meteen opviel.

“Hij was nogal op zichzelf,” vertelt een buur: “Zijn luiken waren de hele tijd naar beneden, maar omdat het zo warm is geweest, leek ons dat niet abnormaal. Wij deden hetzelfde.”

Zijn garagepoort was vier weken open blijven staan, maar ook dat bleek voor niemand een verontrustend signaal.

Kurt W. was iemand die nogal wat tegenslagen heeft gekend. Drie jaar geleden was hij Van Adegem naar Vedelgem verhuisd. Er was slechts één man met wie hij contact bleek te hebben, maar ook die nam geen initiatief. “De poort van zijn garage stond wel de hele tijd open, maar ja, je loopt niet zomaar bij iemand naar binnen he,” vertelt hij aangeslagen: “Het is heel spijtig dat het gebeurd is.”

Het was ten slotte uit de post in de brievenbus dat de politie kon opmaken dat hij ongeveer vier weken geleden overleden moest zijn.