Viktor Lazlo werkt aan nieuwe cd

De laatste cd van Viktor Lazlo dateert al van 2017: Woman. Haar echte naam is Sonia Dronier. Haar artiestennaam heeft ze ontleend aan het personage Victor László uit de film Casablanca.

De knapste vrouw uit de muziekwereld werd in een Brusselse nachtclub ontdekt door Lou Deprijck. Na een aantal internationale hits, waaronder Breathless, mocht ze in 1987 het Eurovisiesongfestival in Brussel presenteren. Nadat ze verhuisd was naar Parijs – waar ze onder meer samenwerkte met de geniale Serge Gainsbourg – geraakte ze in België wat op het achterplan. “Maar ik ben steeds blijven optreden”, vertelde ze onlangs in de media. “In mijn leven heb ik nog nooit zo veel opgetreden als in 2019. Nu heb ik tijd vrijgemaakt om te werken aan een nieuw album. Ook schrijf ik een nieuw boek, mijn vijfde al ondertussen.”

Sonia werd geboren in 1960. In 2015 werkte ze nog verrassend mee aan een reclame van de Zweedse modeketen & Other Stories. In oktober 2016 bracht ze een nieuwe single uit, getiteld Promised Land. In februari 2017 werd de single Lola & Jim uitgebracht. Beide nummers staan op het album Woman.

Op 21 oktober 2017 bracht de nog steeds ravissante zangeres op de ARD (Duitse zender) met KLUBBB3 een remake van de song Das erste Mal tat’s noch weh, in 1990 uitgebracht door Stefan Waggershausen.

In een recent interview met Gazet van Antwerpen vertelt de zangeres hoe ze als kind van uit Martinique afkomstige ouders in de jaren zestig in Mol is terechtgekomen. “Ik was 3 jaar toen mijn vader een job aangeboden kreeg bij Euratom. We verhuisden van Parijs naar Mol. Ik herinner me nog dat we eerst in een piepklein appartement woonden, door het bedrijf speciaal gebouwd voor jonge huishoudens. Pas later konden we dit eigen huis huren in de (Europese) wijk. Geen groot huis zoals de directeuren van de nucleaire bedrijven er wel een hadden.” De jongens van Mol waren bijzonder tevreden met de komst van Sonia.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More