Paintballen in een bos verveelt ook op den duur.

Je tegenstander knalrood verven is des te leuker in een locatie met wat achtergrondgeschiedenis. In dit voormalig stulpje van ’s werelds grootste en rijkste crimineel aller tijden, zal het niet ontbreken aan sfeer.

La Manuela Hacienda in Guatape, Colombia was één van de buitenverblijven van de drugsbaron Pablo Escobar.  In 1993 liet het rivaliserende Cali-kartel 200 kilo TNT ontploffen in een badkamer van het pand. Het huis werd voor een groot deel verwoest, de drugs in het huis werden door de politie in beslag genomen.

Sindsdien lag het verwoeste optrekje er maar bij voor spek en Colombiaanse bonen. Totdat men besliste om van al de ramptoeristen die een kijkje kwamen nemen, meer te laten doen dan enkel foto’s nemen. Namelijk: elkaar laten afknallen in ware maffia-stijl, maar zonder dat er al teveel dood en verminking komt bij kijken.

Maar niet alleen het paintballen op zich maakt deze ervaring zo bijzonder. In Guatape kan je ook de El Peñón de Guatapé (de rots van Guatape) bezoeken, één van de grootste monolieten ter wereld.

Met een terreinwagen kom je aan bij het landhuis en je leert er ook meer over het leven van Pablo Escobar en zijn extravagante levensstijl.

Het paintballen gebeurt echter niet in de woning zelf, maar bij de andere gebouwen die bij de villa horen. En dat voor amper 48 euro per persoon.

Daar snuiven we nog een lijntje op!

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."