Vincent Van Quickenborne (Open Vld) spreekt voor zijn beurt

“Vivaldi wil een rijbewijs met punten.”

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zegt in zijn beleidsnota wat de minister van Mobiliteit Gorges Gilkinet (Ecolo) zou moeten doen. “Met steun van Justitie”, nuanceert zijn kabinet. “Onder leiding van de minister van Mobiliteit.” Het was duidelijk Van Quickenborne voor zijn beurt had gesproken.

“De beleidsverklaring van mobiliteitsminister Georges Gilkinet (Ecolo) staat nog niet helemaal op punt en het rijbewijs met punten wordt nog bekeken”, klinkt het op het kabinet Mobilitiet. Is dit een tweede barstje binnen Vivaldi, of gewoon een uitschuiver van alpha-mannetje Van Quickenborne?

Eerder was het Zakia Khattabi (Ecolo) die met haar koolstoftaks voor wrevel zorgde binnen de Vivaldi-coalitie. Nu is het de blauwe ex-burgemeester van Kortrijk die op Waalse groene tenen trapt. Het is dan ook not done dat een minister zich moeit met de beleidsnota van een ander. Stel je voor dat de minister van Cultuur in een beleidsnota over Justitie zou beginnen. Daar zouden ze in Kortrijk niet mee kunnen lachen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More