“CD&V, dweil van de Wetstraat?”

 

Met deze slogan voerde Vlaams belang actie voor het hoofdkwartier van CD&V in Brussel. Koen Geens had zich ooit in en televisiestudio laten ontvallen dat CD&V “geen dweil” is en pricipieel handelt en daar pakken ze hem nu op. “CD&V moet woord houden, ofwel had Geens het bij het verkeerde eind”, aldus Tom Van Grieken, partijvoorzitter van Vlaams Belang. Samen met Barbara Pas en Chris Janssens deelde hij fysieke dweilen uit aan de prominente CD&V’ers die opdaagden voor een belangrijkpartij bestuur.

Vlaams Belang verzet zich tegen de Vivaldi-coalitie die volgens hen de volledige negatie is van de kiesuitslag in Vlaanderen. Volgens Van Grieken koos Vlaanderen voor Vlaamser en rechtser en krijgen ze net het omgekeerde.

“CD&V fungeert als een passe-partout en laat zich gebruiken om het te nipte paars-groen te depanneren. Inhoudelijk is het duidelijk waar MR, PS en Ecolo naartoe willen: meer België en meer belastingen voor Vlaanderen”, aldus Van grieken. “Als je daar dan als CD&V aan meewerkt, hoe ben je dan niet de politieke dweil van de Wetstraat of het Vlaamse schaamlapje van paars-groen?”