Eentje van Vlaamse bodem.

Een schrikkeljaar is een kalenderjaar met 366 dagen in plaats van 365. Deze extra dag, een schrikkeldag, wordt ingevoerd omdat een kalenderjaar van 365 dagen ongeveer 6 uur korter duurt dan het tropisch jaar, oftewel de tijd die de aarde nodig heeft om in haar baan om de zon van lentepunt naar lentepunt te bewegen. Om te voorkomen dat de seizoenen, die vast aan het tropisch jaar verbonden zijn, te veel in een jaar verschuiven, wordt om de vier jaar een correctie toegepast en dit op 29 februari, gisteren dus.

Je zal maar op 29 februari geboren worden, horen we jullie al luidop denken. Wél, officieel zeven jaar geleden (of omgerekend 28 jaar), werd dit wel heel erg knap schrikkelkindje geboren, Liz Swerts. Ondanks haar zeven jaar is ze ondertussen leerkracht haartooi en strooit ze in het weekend met haar vriendinnetjes (zoals bijvoorbeeld Luna Stevens) op festivals confetti in het rond als ambassadrice voor Versuz.

Vandaag strooien wij de confetti in het rond! Nog een (late) gelukkige verjaardag Liz! Erg zal ze het niet vinden want de komende drie jaar viert ze dit ook op 1 maart, nietwaar?

1

Image 1 of 20


Credits:
Instagram