Vlaamse overheid verspilt 140.000 euro aan droombeeld

De Vlaamse overheid is op zoek naar een verteller van sprookjes…

Die persoon kan zelfs 140.000 euro verdienen! Concreet betreft de opdracht een raamovereenkomst omtrent de advisering en begeleiding (inclusief uitvoering en implementatie) bij een strategisch veranderingsproject via de techniek van ‘storytelling’.

Er is sprake van storytelling als droge feiten verbonden worden door een dramatische lijn, waardoor ze beter doordringen bij de ontvanger en langer onthouden worden. Het maximumbedrag wordt bepaald op 140.000 euro (exclusief btw).

Binnen de Vlaamse overheid willen ze een aantal agentschappen en administraties doen samenwerken (!) om aan de hand van een gezamenlijke visieontwikkeling te komen tot ‘een nieuw en wervend toekomstbeeld’. De bedoeling is ‘om te verbinden en enthousiasme te creëren’.

De invalshoeken van waaruit ze bij de overheid vertrekken zijn in eerste instantie: de digitalisering van de industrie, de circulaire economie en de levenslange loopbaan van leren en werken. “Bedoeling is om tot één gezamenlijk nieuw droombeeld (!) te komen en om dat ook vorm te geven en uit te voeren.” Om de Vlaamse overheid hierin te begeleiden, zoeken ze een extern bureau op het vlak van strategische storytelling die creativiteit en conceptueel denken combineert met operationele expertise.

Misschien moeten ze de Vlaamse ambtenaren aan een verplichte drugstest onderwerpen…

(Thierry Debels)

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More