Naomi Cremers werd eerste eredame van Misses Glamour 2018. Dat is op zich niet zo speciaal. Maar wel het feit dat Naomi als jongen geboren werd. Wij hadden een openhartig gesprek met haar.

Hoe was je als kleine jongen?
NAOMI:
“Ik heb altijd een open opvoeding gehad. Mijn ouders lieten me zijn wie ik was. Ik droeg rokjes, speelde met Barbies en had alleen maar vriendinnen. Mede dankzij die opvoeding heb ik wel altijd sterk in mijn schoenen gestaan en door hen ben ik ook de zelfzekere vrouw die ik vandaag ben.”

Vanaf welke leeftijd besefte je dat je jezelf niet thuis voelde in een jongenslichaam?
NAOMI
: “Ik was toen eigenlijk nog heel jong. Rond mijn zes jaar kwam wel echt het besef, omdat ik me moest omkleden in de jongenskleedkamer met bijvoorbeeld turnen of zwemmen. Achteraf bekeken vond ik dat niet zo erg.”

Wanneer maakte je de beslissing te transformeren naar een vrouw? Was dat een zware beslissing?
NAOMI: “Ik ben altijd heel vrouwelijk geweest in het middelbaar. Maar ik wilde ook iets maken van mijn leven, en ging verpleegkunde studeren. Daarom heb ik de operaties uitgesteld, tot mijn studies afgerond waren.”

“Dat was wel enorm op de tanden bijten, maar ik ben nu wel blij dat ik toch een diploma heb. Op mijn drieëntwintigste ben ik begonnen met hormonentherapie, en twee jaar later de geslachtsveranderende operaties, inclusief borstvergroting. Ik weet nog dat ik zei: ‘Geef me maar een grote cup.’ Dat vond ik wel belangrijk, als vrouw zijnde. De beslissing zelf om die grote stap te zetten was minder zwaar dan gedacht. Het was voor mij dan ook de enige oplossing om gelukkig te zijn.”

Mijn eerste keer als vrouw was onvergetelijk

Wat is het kostenplaatje van zo’n volledige transformatie?
NAOMI: “De borstvergroting was het duurste: die kostte 5.000 euro. De operatie zelf kost niet zoveel, omdat de mutualiteit grotendeels tussenkomt. Bijkomende dingen, als lipfiller en botox, tellen ook wel op. Dat hoort niet bij de transformatie, maar omdat ik ijdel ben wilde ik dat graag. In totaal heeft het mij zo’n 8.000 euro gekost. Maar ik heb lieve ouders die het beste met me voorhadden, dus hun sponsoring was toen mooi meegenomen.”

Hoe ging je familie ermee om?
NAOMI: 
“Het was geen shock voorn hen. Ze waren eerder blij voor mij en ze steunen me vandaag nog steeds. We zijn erg close.”

Werkt het daar beneden allemaal als bij iemand die als meisje geboren werd? Kan je bijvoorbeeld een hoogtepunt bereiken?
NAOMI: “Dat was wel mijn grootste zorg. Maar intussen kan ik wel bevestigen dat alles werkt zoals het moet. Ik kan hoogtepunten bereiken en genieten van een vrijpartij.”

Hoe was je eerste keer in bed als vrouw?
NAOMI: 
“Onvergetelijk! Het was een mooi en leuk moment. Natuurlijk begin je zowat je puberteit opnieuw en je weet niet welke jongen goed is in bed, maar voor mij was op dat moment alles goed omdat ik niet beter wist.”

Merken mannen aan jouw dat je transgender bent?
NAOMI: 
“Nee, totaal niet. Ze vinden dat ik een hoog babe-gehalte heb met mijn blauw-grijze ogen en blond haar. Ik heb met mijn 1m70 een ideale lengte als vrouw, en ik ben slank. Als ik uitga en het vertel zijn mannen soms in shock. Soms geloven ze het zelfs niet. Voor mijn operatie kreeg ik ook veel aandacht van mannen. Maar omdat ik het toen nog niet wilde zeggen, had ik altijd een excuus klaar als ze met me mee naar huis wilden.”

Ik kan mannen makkelijk rond mijn vinger draaien, omdat ik ooit zelf zo was

Was je ooit intiem als man? In hoeverre verschilt dat van intiem zijn als vrouw?
NAOMI: “Dat is het vreemdste gedeelte van de verandering. Als jongen zijnde denk je alleen maar aan de daad zelf, en geniet je daar ook van zonder bijkomend drama. Maar met meer vrouwelijke hormonen in je lijf denk je meer aan relaties en knuffelen. Nu, ik weet wat mannen graag willen horen, omdat ik zelf ooit zo was. Dat is wel een voordeel voor mij, om mannen rond mijn vinger te draaien.”

Hoe was je deelname aan Misses Glamour? Wat deed je besluiten om mee te doen?
NAOMI: “Ieder meisje droomt er weleens van om mee te doen aan een Missverkiezing. Heel wat vrienden vonden dan ook dat ik mijn kans moest wagen. En natuurlijk was ik lichamelijk helemaal af: niemand zou het merken. En dus schreef ik me in, en was ik er eerlijk over wie ik ben. Tot mijn grote verbazing kreeg ik enorm veel steun van mensen over heel Vlaanderen.”

“Toen dacht ik dat het wel mogelijk was om een podiumplaats te behalen. Ik ben uiteindelijk toch maar mooi tweede geworden. De eerste transgender vrouw ooit met een kroontje: dat is toch een beetje geschiedenis schrijven denk ik. Als ik alleen ben zet ik mijn kroontje nog wel eens op, kijk ik in de spiegel en denk ik na over hoever ik ben gekomen.”

Is er nog iets aan je lichaam dat je zou willen veranderen?
NAOMI:“Plastische chirurgie werkt verslavend, en een vrouw is nooit helemaal tevreden over haar uiterlijk. Ik mag van geluk spreken dat ik er goed uitzie. Laten we zeggen dat Moeder Natuur mij goed gezind is geweest. In de toekomst zal ik altijd blijven openstaan voor botox of fillers. Misschien een nieuwe C-cup over vijf jaar? We zullen wel zien wat de toekomst brengt!”

En omdat Naomi ook graag toont dat er niks mis(s) is met dat lichaam van haar, voegen we ook nog wat foto’s toe.

1

Image 1 of 11

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.