Samenscholen mocht afgelopen zaterdag nog niet, en zeker niet met z’n dertienen. Enkele Limburgse leden van Open Vld dachten dat ze dat wél mochten, maar ze kregen een boete.

t Was feest, afgelopen zaterdag in Sint-Truiden. Maar niet voor heel lang, want om 20u30 kwam de politie er de stekker uittrekken. Het was bij de ‘pluskinderen’ van Pascal Vossius (Open Vld) te doen. De schoonzoon van Goedele Liekens (ook al Open Vld) was eveneens aanwezig. Nog een aanwezige was OCMW-raadslid Jonas Schroyen (geloof het of niet, ook al Open Vld).

Wie de overige aanwezigen waren, dat kwamen we niet te weten. Het Belang van Limburg wist het waarschijnlijk wel, want zij publiceerden een foto van het huis waar het te doen was. Blijkt dat na enig speurwerk toch wel de woonst van Martine Hayen (jawel, Open Vld) te zijn zeker! Martine is de mama van Virginie Matterne (yes, Open Vld).

Als we Virginie Matterne onder de loep nemen, dan vallen ons enkele dingen op. Ten eerste: ze ziet er bijlange niet slecht uit. Ten tweede: ze deed eerder een oproep op Facebook om thuis te blijven. #StayHome. Nu wàs Virginie afgelopen zaterdag wel thuis natuurljk, maar de gasten niet.

Ten derde: dat ze zo’n illegale barbecue blijkbaar wel geestig vindt. VTM deed via Facebook een oproep: “Voor een reportage zijn we op zoek naar een leuk gezin dat er bewust voor kiest om vanaf zondag niet op bezoek te gaan en ook geen bezoek te ontvangen…”

Iemand tagde Virginie Matterne in het bericht – grapje natuurlijk: de barbecue was immers al gepland. En Virginie Matterne, die vond het blijkbaar wel om te lachen.

 

 
 
 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.