Een rechter maakt soms nogal wat mee.

Op 18 februari had de Afghaanse vluchteling Sefatullah zin om eens goed van bil te gaan. Hij belde naar een escorte van Roemeense komaf, waarmee hij telefonisch 150 euro overeenkwam voor een uurtje figuurzagen.

Toen de jongedame van plezier ter plaatse kwam in Merksem bij Antwerpen, bleek Sefatullah maar 50 euro op zak te hebben. Ze spraken uiteindelijk een ‘vluggertje’ af voor die prijs.

Tot daar leggen alle partijen dezelfde verklaring af, maar van wat er daarna gebeurt, zijn er verschillende versies.

Volgens de prostituee, werd er op de deur geklopt toen ze klaar waren, en liet Sefatullah zijn vriend Mir binnen. Mir had een mes in zijn hand, waarmee hij de prostituee onder bedreiging verkrachtte. Ze deed wat hij haar vroeg, want ze zag de ‘moordlust’ in zijn ogen en was doodsbang.

Eens buiten belde ze de politie. Die was in no time ter plaatse en viel de studio in Merksem binnen. Daar troffen ze twee gebruikte Pipi Vangkousen aan, alsook het mes waarmee de prostituee bedreigd zou zijn.

Volgens Mir ging het er echter heel anders aan toe. Hij klopte inderdaad aan bij zijn vriend Sefatullah. Het klopte inderdaad ook dat hij een mes in zijn hand had: daarmee was hij zijn mandarijntje aan het pellen. Maar hij heeft de courtisane er niet mee bedreigd. Volgens beide jongemannen, was de prostituee er namelijk mee akkoord om voor 50 euro met hen beiden van hupsakee te gaan.

Het openbaar ministerie vordert vijf jaar cel voor Mir, en drie jaar cel voor Sefatullah. De heren zelf vragen de vrijspraak, omdat ze onschuldig zijn. Het vonnis zal op 14 juli uitgesproken worden.

 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.