Op de laatste Algemene Vergadering voor het zomerreces hakte de Pro League een aantal knopen door. Het voorstel van Cercle Brugge om de nieuwe competitie aan te vatten met 18 ploegen, haalde het niet. Net zoals vorig seizoen zullen er 16 ploegen aantreden. De nummer 16 uit 1A zakt automatisch naar 1B, de nummer 1 van 1B stijgt automatisch naar 1A. De nummer 2 uit 1B zal barrages spelen tegen de nummer 15 van 1A. Voor de winnaar is een ticket in 1A weggelegd, de verliezer gaat naar 1B.

Er werden ook al 7 namen verkozen voor de Raad van Bestuur. Het gaat om Alexander Grosjean (Standard), Mehdi Bayat (Charleroi), Sven Jacques (Antwerp), Eddy Cordier (Zulte Waregem), Michel Louwagie (AA Gent), Karel Van Eetvelt (Anderlecht) en Ronny Verelst (Kortrijk).

De Pro League keurde ook het voorstel goed om de wedstrijden maximaal te spreiden. Er zullen dus geen wedstrijden meer zijn die op hetzelfde tijdstip plaatsvinden. Voortaan komt er ook voetbal om 16u15 op zaterdag en om 13u30 op zondag.Er komen ook “mini” Play-Offs in 1A. De nummer 1 tot en met 4 spelen “Champions Play-Offs”, de nummers 5 tot en met 8 spelen voor een Europa League ticket.

OHL of Beerschot spelen volgend seizoen in 1A, en Beveren zakt naar 1B, al maken de Waaslanders nog een kans(je) op basis van een vonnis van het BAS dat eerstdaags verwacht wordt.

De competitie in 1A start op 7 augustus, 1B op 21 augustus.