Iedereen gedraagt zich anders als hij of zij te diep in het glas heeft gekeken. Weet u welk type zatlap u bent? Mary Poppins, Ernest Hemmingway, De Nutty Professor of Mr. Hyde?

Uit een onderzoek dat de Universiteit van Missouri publiceerde in Addiction Research & Theory, blijkt dat dronken mensen in vier categorieën kunnen verdeeld worden. Welk beneveld alter-ego komt bij u tevoorschijn na een aantal drankjes?

  • Ernest Hemmingway

De kans is groot dat u een Hemingway bent. Dit is immers de meest voorkomende groep. Zo’n veertig procent van de dronkaards ervaart geen drastische verandering in hun persoonlijkheid na overmatig alcoholgebruik. Hetzelfde dan wanneer ze nuchter zijn dus: veel plezier valt met zo’n type misschien niet te beleven.

  • Mary Poppins

Dit zijn meestal vrouwen, maar er zijn ook mannelijke versies van Poppins. Zij – of hij – begint met alles en iedereen te kletsen en te flirten. Dit type wordt ontzettend extravert van alcohol. Ja, een Poppins maakt veel nieuwe vrienden ’s nachts.

  • Mr. Hyde

U blijft meestal liever uit de buurt van een Mr. Hyde wanneer u met vrienden stevig wil gaan stappen. Ongeveer 23 procent van de zuipers valt in deze categorie, waaronder een groot deel vrouwen. Mr. Hyde heeft de grootste kans op een blackout, een arrestatie of een gebroken neus.

  • Nutty Professor

Zo’n twintig procent van de dronken medemensen is een Nutty Professor. In nuchtere staat zijn het verlegen en stille jongens. Maar na een paar pintjes staan ze midden van de dansvloer halfnaakt te dansen. Verwacht u dus aan de meest gênante situaties.

Dan rest nog de vraag: wat voor dronkaard bent u? Als u het zelf niet weet, kunnen uw vrienden u dat allicht wel vertellen!