Volgens onderzoek kan je zien wanneer vrouwen liegen in hun berichten

Heb je soms het gevoel dat uw madam niet helemaal eerlijk is in haar berichten? Twee dagen wegblijven tijdens een lockdown-periode om 200 gram gekookte hesp te gaan halen bij de lokale slagerij, is dan ook heel verdacht.

Wel, onderzoekers van de Cornell-universiteit in New York hebben ontdekt hoe je kan zien of uw buikgevoel klopt.

Vrouwen die liegen zouden immers meer woorden gebruiken dan gewoonlijk. Daarnaast schrijven leugenachtige dames ook vaker in de ik-vorm.

De onderzoekers analyseerden 1.703 conversaties over een periode van een week. Vervolgens filterden ze de eerlijke berichten eruit, waardoor er 351 overbleven. Die filterden ze op aantal woorden, geslacht en woordgebruik.

Het resultaat was de dat leugenachtige berichten bij vrouwen langer waren dan eerlijke berichten. Doorgaans gebruiken dames acht woorden in een bericht, maar als ze liegen, zijn er dat negen. Bij mannen was er geen verschil. Ook hanteren oneerlijke vrouwen vaker neutrale woorden zoals ‘waarschijnlijk’, ‘mogelijk’ en ‘proberen’.

Met andere woorden: wanneer een vrouw zich er probeert uit te praten, is ze waarschijnlijk niet al te eerlijk. Wisten we al een beetje, maar nu staat het zwart-wit op papier. 

Niet op de boodschapper schieten, dames.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More