Karl Lagerfeld stond meer dan dertig jaar aan het roer van het Franse modehuis.

Maar the show must go on, ook na zijn overlijden. Want met een omzet van 10 miljard dollar vorig jaar alleen al, zou het een beetje zonde zijn om er de brui aan te geven. Zo gaat het modehuis onverminderd door met het lanceren van nieuwe producten. Welk doelpubliek ze willen aanspreken met volgende items weten we nog niet zeker. 

Want we zien slordige, wild bebaarde skaterboys nog geen skateboard kopen van – hou je vast – 6.800 euro. Of avontuurlijke surfmeisjes 7.900 euro ophoesten voor een sufboard.

Deze items zijn duidelijk geen gebruiksvoorwerpen, maar eerder showitems voor de jonge elite om mee op te scheppen op hun Instafeed. Het surfboard is gemaakt van gelakt hout en bevat het dubbele C-logo in het goud bovenop de grip.

Aan de onderzijde van het skateboard is een diamant-print gedrukt, met ook daar het Chanel-logo. Het geheel is afgewerkt met zwarte houders en witte wieltjes.

Het zilveren surfboard is dan weer gemaakt van aluminium, glasvezel en polyurethaan De traditionele materialen dus, met enig verschil – je raadt het al – het dubbele C-logo erop geprint.

Of ze ook daadwerkelijk handig in gebruik zijn is niet geweten, want van een mooi bo(a)rd alleen kun je niet eten.

1

Image 1 of 3

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."