Hier is een leuk weetje voor alle liefhebbers van kippenvleugels.

Tijdens het jaarlijkse Super Bowl weekend vreten de Amerikanen naar schatting 1,25 miljard kippenvleugels. Omgerekend is dat 50 miljoen kilo kip. Even ter visualisatie: als al deze kippenvleugels naast elkaar zouden worden gelegd, dan kunnen we meer dan twee keer de omtrek van de aarde rondgaan.

Om maar duidelijk te maken dat de yankees zot zijn op vleugeltjes. En voor wie zich beter voelt dan het gepeupel, zijn er voortaan deze gouden kippenvleugels.

Hiervoor moet je terecht in The Ainsworth restaurant te New York, een keet die bekend staat om zijn extraordinaire gerechtjes. Het zijn chicken wings zoals alle anderen, maar dan met een gouden toplaag eroverheen. Het proces gaat als volgt: eerst worden ze een dag lang gemarineerd worden in kokosboter, chipotle (een gerookte jalapeñopeper) en honing, daarna worden ze gefrituurd en afgewerkt met goudvlokjes van 24 karaat. Het gaat om een creatie van kok Jonathan Cheban die zichzelf op Instagram Foodgod noemt en ook al eens opduikt in ‘Keeping Up With The Kardashians‘. 

Voor 40 euro heb je er tien stuks, maar dat vult uiteraard de hongerige maag niet en levert amper likes op voor je Instagram-ego. Ga dan liever voor het exclusief pakket van 900 euro, hiermee heb je vijftig golden chicken wings en een fles Armand de Brignac, het champagnemerk van de Amerikaanse rapper Jay-Z.

En niets dat zo hard zegt van ‘hey, kijk ik ben rijk’ als nadien met de tandenstoker stukjes goud los te peuteren uit je decadente muil.

Dus weer er als de kippen bij!

https://www.instagram.com/p/BiPaxjYAoq2/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."