Wist je dat boeddhistische monniken steeds rondlopen met een zeef? Het zeefje is om de insecten uit hun drinkwater te halen. Niet om zelf niet ziek te worden, maar om de insecten te sparen. 

Ben je ook zo geweldloos ingesteld maar wil je het niet drijven tot het uiterste, dan is de Revolving Electronic Fly Trap wellicht iets voor jou. Want hoe je het ook draait of keert, vliegen zijn enorm irritant, vooral tijdens deze hittegolf. Vraag maar aan Chris Dusauchoit als je ons niet gelooft.

Deze unieke vliegenvalstrik lokt de beestjes met de zoete geur van nectar en met een roterende arm worden ze in de onderste kamer geduwd. Zodra je denkt dat ze met genoeg zijn, kan je ze ergens vrijlaten. Of je kan uiteraard wachten tot ze de pijp uit zijn of vullen met water, maar dat is dan weer niet zo vredelievend.

Het toestel kan je ook aanzetten via een USB-poort en met het bijgeleverde lokaas trekt het tevens andere insecten aan zoals muggen en fruitvliegjes. Je weet wat te openen in de logeerkamer als de schoonmoeder weer een weekendje komt overnachten.

 

 

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."