Kan het nog extremer dan een Hellcat met meer dan 700pk? Zéker.

Toen ze bij Ford een dikke tien jaar geleden een retro-Mustang maakten, zagen ze bij Dodge dat het goed was. Ze maakten een retro-Challenger. Bij Chevrolet deden ze trouwens hetzelfde met de Camaro.

Ook al volgens het voorbeeld van Ford, wilde Dodge een extreme versie van de Challenger bouwen. Ze lepelden er een 6,2-liter V8 mét supercharger in die iets meer dan 700pk produceerde en noemden de auto: Challenger Hellcat.

Een kat uit de hel is het inderdaad. De kracht wordt nogal bruut richting achterwielen gekatapulteerd en de auto is weinig vergevingsgezind. De mensen die met hun Hellcat al in de coulissen belandden: we zouden ze de kost niet willen geven.

Maar toch kan het nog extremer. Maak kennis met de Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye. Die heeft maar liefst 808pk aan boord. De achterwielen krijgen 959Nm aan koppel te verduren.

De sprint van 0 tot 100 km/u duurt hiermee 3,4 seconden, terwijl de topsnelheid maar liefst 327 km/u bedraagt.

Hoeveel zoveel geweld moet kosten, zo vraagt u zich af? In Amerika mag hij bij de dealer weg voor 71.000 dollar. Een kleine 61.000 euro dus. In principe is-ie niet bedoeld voor de Europese markt. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat niemand er eentje naar hier zal halen.

1

Image 1 of 17

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.