Om de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen moet de Belg ook iets op zijn bord verschuiven: groente erbij, vlees eraf. 

Elke liefhebber van een stukje vlees kan zich opmaken voor een gastronomische U-bocht. Voor de eigen gezondheid, en die van het klimaat. Het aandeel dierlijke eiwitten op het menu moet krimpen van grofweg 70 procent nu naar het vooroorlogse percentage van maximaal 40 procent. En dat binnen twaalf jaar om in lijn te blijven met de klimaatafspraken die in Parijs zijn gemaakt.

Daar trekken ze zich voorlopig in het land van Trump weinig van aan. Samen met Australië staan de Verenigde Staten bovenaan de lijst met landen die op jaarbasis het meeste vlees consumeren. Om maar eens aan te tonen hoe ze zot ze daar zijn van al dat vlees, bewijst het volgende Valentijn-cadeau. Beef Jerky Rose Bouquet is het ideale romantische gebaar als zij een echt vleesverslindster is.

Een halve kilo van gedroogd vlees dat bestaat uit kleine stukken rundvlees in reepjes gesneden die gerookt, gedroogd en gekruid worden en dat allemaal in de vorm van rozen.  Een boeketje kost je online al snel 60 euro maar is rond deze tijd – hoe kan het ook anders – al volledig uitverkocht.

Tja, het leven gaat niet altijd over rozen. Misschien dat een boeketje cannabis redding kan bieden?

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."