Born to be bad?

Dikke kans dat je dan in bezit bent van een motor van het legendarische merk Harley-Davidson. “How dare you!“, klinkt er een Greta-stemmetje in het hoofd van menig milieubewuste lezer. Maar geen nood, Harley-Davidson laat tegenwoordig ook de groene jongens onder ons niet in de steek.

Maak dus kennis met de e-bike van de Serial 1 Cycle Company, een naam afgeleid van Harley’s eerste motorfiets, de Serial Number One. 

Je leest het inderdaad goed, Harley verkoopt vanaf heden ook een e-bike, maar niet zomaar eentje. 

“Harley-Davidson heeft hard gewerkt om de processen te vereenvoudigen en door zich te richten op de kernactiviteit, het bouwen van elektrische en verbrandingsmotoren. Ik denk dat het echt goed is. Het staat Harley-Davidson toe om een rol in de e-bike-wereld in te nemen zonder dat het een belemmering vormt voor de motorenbouw en verkoop. Het staat ons een heleboel voordelen toe, omdat we als klein bedrijf dichter op de markt opereren en op veranderingen kunnen inspelen” , aldus merkdirecteur Aaron Frank.

De vormgeving van deze Serial 1 E-bike is een soort eerbetoon naar die allereerste creatie. Het zwarte frame wordt gecombineerd met bruine, lederen elementen en witte wielen. Deze geven de creatie een zeer stijlvol retro-uiterlijk. Dan is er nog de lederen schommelzadel en op de framebuis is plek gevonden voor een accu-controlepaneel. Hoe sterk de elektrische motor is, is nog niet bekendgemaakt.

De nieuwe fiets van Serial 1 Cycle Company zal in november zijn officiële première beleven. Dan wordt ook de prijs van de fiets bekendgemaakt. In het voorjaar van 2021 zullen de fietsen echt op de markt verschijnen.

Op een oude fiets moet je het leren? Geen probleem voor ons!

1

Image 1 of 7

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."