Een lekkere sandwich tijdens de lunchpauze op het werk kan smaken. Maar als u dit broodje wil binnenspelen, zult u toch de nodige overuren moeten kloppen.

Wagyu-runderen worden in het Japanse Kobe gekweekt. Ze volgen een speciaal dieet van ondermeer maïs en zeewier, waardoor het vlees smelt in de mond. Wanneer een rund zeshonderd kilogram weegt, kan er slechts een halve kilo aan chateaubriand van af gehaald worden. Daar betaalt u natuurlijk ook voor: het is het duurste rundvlees ter wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze sandwich, die voor een groot deel bestaat uit vlees van het Wagyu-rund, iets duurder is dan een broodje uit de Panos.

De Wagyu Kobe Steak Sandwich is een creatie van Wagyumafia, een restaurant dat zijn oorsprong kent in Tokio en gespecialiseerd is in het bereiden van maaltijden met het beste Wagyu-vlees erin. De sandwich lijkt op het eerste zicht niets speciaals, maar toch moet u er 150 euro voor afdokken. Veel geld voor slechts twee sneetjes Japans melkbrood, ingesmeerd met een mix van sojasaus en azijn. met daartussen A5 Wagyu-vlees. 

Konnichiwa smaakpapillen, sayonara zuurverdiende centjes.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."