Louis Vuitton komt met een face shield.

 

Is het je al opvallen op straat dat mensen niet veel belang hechten aan wat voor mondmasker ze dragen. Aanvankelijk dachten sommigen dat het stijlvolle mondkapje het nieuwe gat in de markt zou zijn, maar nee, het lelijke dunne blauwe chirurgenmaskertje blijkt de kampioen.

Misschien komt het wel omdat je een masker nu eenmaal niet kan passen. Passen is kopen. Misschien willen mensen er gewoon geen geld aan uitgeven. “Het is al erg genoeg dat we die dingen moeten dragen.” Of misschien kan je er niet altijd veel mee opscheppen en blijft het aan het eind van de rit toch maar gewoon een mondkapje.

Ondanks dat zijn er natuurlijk de fashionistas, zij die schoonheid en zinloosheid omarmen als de quintessentie van hun bestaan. Speciaal voor hen brengt Louis Vuitton een eigen Face Shield op de markt. Niet erkend als mondmasker, maar hey, het oog mag ook wat, als je iemand besmet kan je dat maar best stijlvol doen.

Bij het label noemen ze het alvast een “opvallend hoofddeksel, dat zowel “stijlvol als beschermend is”. Wie reclame wil maken voor Louis Vuitton, schaft zich zo’n ding aan en loopt vervolgens met de letters LV op zijn kop rond. Als je vervolgens voor de spiegel oefent in heel vies en verveeld kijken, dan ben je helemaal in.

foto: Louis Vuitton

Het accessoire is vanaf 30 oktober wereldwijd verkrijgbaar in alle winkels van het Franse modehuis. Een prijs werd nog niet bekendgemaakt, maar sowieso zal het item enkele honderden euro’s kosten. Voor andere hoofddeksels van het merk moet je al snel op zo’n 600 euro rekenen.

Vind je die V en die L op je hoofd niet mooi, dan raden we het gewone gelaatsmasker aan. Prijs: twee euro vijftig.