Wilt u eens wat anders dan mayonaise of ketchup op uw frietjes? Dan kunt u ook eens wat anders proberen. Al moet u in dit geval wel redelijk diep in de buidel tasten.

In de Frietboutique in Amsterdam Zuid is vanaf heden de ‘patat kaviaar’ verkrijgbaar, voor welgeteld 17,50 euro. De Frietboutique wil trouwens niet vergeleken worden met het ordinaire frietkot van op de hoek: ze gebruiken namelijk biologische aardappelen die nog in de schil zitten. 

Voor hun friet-kaviaar worden de frietjes bestrooid met zout van Sal de Ibiza. Daarna krijgen ze een dotje crème fraîche en als hoogtepunt maar liefst tien gram kaviaar van House of Caviar & Fine Food.  “Tot nu toe moesten mensen er even aan wennen, maar iedereen vind het wel heel lekker. Door de combinatie met crème fraise is de friet niet te zout van smaak, alhoewel mensen wel het wel sterk van smaak vonden.”, aldus de bedenkster. 

De combinatie van aardappel, crème fraîche en kaviaar is trouwens niet nieuw, denk maar aan de bekende Russische klassieker Pomme de Terre Tsarina. Maar in tegenstelling tot dat gerecht is frietje kaviaar wel een bereikbare luxe… in een puntzakje.

https://www.instagram.com/p/BGbmU81KWq4/?utm_source=ig_embed

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."