Ben je net als ex-Temptation Island deelnemer Sidney, die parfum sprayt alsof je net weer uit een beerput bent geklauterd?

Dan is dit parfum niets voor jou, tenzij je graag veel geld kwijt bent. Het Franse label Morreale Paris beschikt namelijk over ’s werelds duurste parfumflesje ooit: Le Monde sur Mesure. Je zou denken dat voor 1,3 miljoen euro de geur bestaat uit zweetdruppels van Napoleon, bloed van Jeanne d’Arc en een vluchtige scheet van Macron, maar niets is minder waar.

De mengeling is een geurcombinatie van de Parijse roses de mai en extracten van oranjebloesems uit de Himalaya berg Neroli. Hoe dat ruikt? We hebben geen flauw idee, voor hetzelfde geld is het flesje gevuld met Wc-Eend en dan kunnen ze ons nog wijsmaken wat ze willen. Maar waar Morreale Paris niet over kan zwanzen is het flesje zelf, want dat straalt pure klasse uit. 

Maar liefst één jaar aan voorbereidingswerk is er vooraf gegaan om er een heus collector’s item van te maken. Het flesje bestaat uit maar liefst twee kilo 18-karaats goud en genoeg diamanten om je stekeblind te maken van de schittering.

Eens besteld zal het flesje van 10 milliliter geleverd worden samen in een premium houten reiskoffer, vergezeld van een 18-karaats gouden armband.

Of je kan ook een deo-stick gebruiken uit de Aldi en wat naakt rondrollen in de rozentuin van je buurman. Niemand die het verschil zal ruiken.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."